Hoe meldt u een zaak bij aan bij MedX?

1 – U LEVERT UW ZAAK DIGITAAL OF PER POST
Om een goed advies te kunnen uitbrengen is het belangrijk dat wij een zo volledig mogelijk dossier hebben. Ons secretariaat kan u hierin volledig ondersteunen en ervoor zorgen dat ontbrekende medische informatie wordt opgevraagd bij de verschillende instanties. Voor de juiste beeldvorming van de zaak, hebben wij in ieder geval de volgende informatie nodig:

 • een gerichte vraagstelling;
 • aard en omstandigheden van het ongeval of de casus (denk aan intakeverslagen);
 • documenten zoals schadeaangifteformulieren;
 • alle medische gegevens wanneer u zelf over de medische gegevens beschikt.

 • 2 – WIJ BEVESTIGEN HET ONTVANGEN VAN UW CASUS
  Het secretariaat maakt een dossier van uw zaak aan. U krijgt per e-mail een ontvangstbevestiging met het nummer waaronder MedX uw dossier in behandeling heeft genomen.

  3 – AAN DE SLAG
  Afhankelijk van uw wensen, zijn er twee mogelijkheden:

  MedX zorgt voor de volledige opbouw van het medisch dossier. Als het nodig is, stellen we tevens een machtiging op en vragen we medische informatie op bij de behandelaars. Nadat het dossier compleet is gaat het dossier naar één van onze medisch adviseurs. Voordat de medisch adviseur advies uitbrengt is er vaak nog contact met de schadebehandelaar om meteen een goed advies uit te brengen. Mocht het nodig zijn om een expertise (onafhankelijk geneeskundig onderzoek) te verrichten dan verzorgen wij dit ook.

  4 – WIJ ADVISEREN
  Zodra de medische stukken compleet zijn, maken wij een schriftelijk advies. We streven ernaar dit binnen 10 werkdagen te doen nadat het dossier compleet is. Desgewenst kan het advies per post worden verstuurd. Spoedadvies: als spoed vereist is en het dossier is compleet, dan kunnen wij meestal binnen 1 tot 2 werkdagen advies uitbrengen. Indien gewenst bieden wij het advies ook via beveiligde e-mail aan.

  5 – FACTUREREN
  U ontvangt onze gespecificeerde factuur na elk uitgebracht advies. Wij hanteren hierbij marktconforme uurtarieven voor het medisch advies en de secretariële werkzaamheden.

  6 – BLIJVEN ONTWIKKELEN
  Onze medisch adviseurs komen regelmatig bij elkaar en bespreken de recente ontwikkelingen zodat zij op de hoogte blijven, alsmede het bezoeken van congressen en het lezen van vakliteratuur.

  Interesse in onze diensten of vragen? Neem gerust contact met ons op.